K8063 TTL interface


#1

Hi, i interfaced your K8063 single module to my PICAXE directly to pin 4 without using onboard
RS232 to TTL K8063 transistor adapter.
PROBLEM: K8063 is NOT responding at serial command, its test at power on is OK.

my code is basic from AXE; i.e. serout 0,N2400(13)
pause 150 ;mSec
serout 0,N2400(13)
pause 150 ;mSec
serout 0,N2400(1)
pause 150 ;mSec
serout 0,N2400(65)
pause 150 ;mSec
serout 0,N2400(48)
pause 150 ;mSec
serout 0,N2400(129)

i’ve tryed invert bit solution but without result
Hardware is verified by oscilloscope and runs properly at pin 4
Have you a suggestion about this.

Thanks very much!!!


#2

I have a BS homework board (BS2)
I have a 4 module K8063 with a male DB9 connector
pin 2 (Rx) on the DB9 is connected to pin 0 on the Stamp
pin 5 (GND) is connected to GND on the Stamp
baudmode is 2400/8/N/1 inverted

the code attached scrolls through segments on each of the 4 modules

’ {$STAMP BS2}
’ {$PBASIC 2.5}

vell VAR Byte(10)

   ' THIS PROGRAMME SCROLLS THROUGH ALL SEGMENTS ON ALL 4 ADDRESSES
   'UNTIL ALL FOUR SHOW 8.

x VAR Byte
y VAR Byte
z VAR Byte

FOR x = 1 TO 255         'all segments
FOR z = 1 TO 4            ' all 4 addresses

y=  256-(13+z+66+x)

vell(0)= 13
SEROUT 0,16780,[STR vell\1]
vell(1)= z 'address
SEROUT 0,16780,[STR vell\2]
vell(2)= 66 'B-66 Byte command
SEROUT 0,16780,[STR vell\3]
vell(3)= x 'segments
SEROUT 0,16780,[STR vell\4]
vell(4)= y 'checksum
SEROUT 0,16780,[STR vell\5]

vell(5) = 13
SEROUT 0,16780,[STR vell\6]
vell(6)= 8
SEROUT 0,16780,[STR vell\7]
vell(7)= 83 'S strobe command
SEROUT 0,16780,[STR vell\8]
vell(8)= 1
SEROUT 0,16780,[STR vell\9]
vell(9)= 151
SEROUT 0,16780,[STR vell\10]

NEXT
NEXT