Simplify3D Optimized settings SINGLE & DUAL EXT 2016 Update!


#41

[quote=“jkk”][quote=“jakemog22”]So after some time with this software and multiple failed prints i finally found the (almost) perfect settings for this printer.
I just wanted to share my setting if anyone was running into any issues with Simplify3D.

Link is updated!
[color=#FF0000]Enjoy![/color]

[color=#0000FF]Download link:[/color] drive.google.com/drive/u/0/fold … ktvRU92S2s

[color=#FF0000]07-01-2016 New profiles are up! (finally i know) fixes are listed below.[/color]

[color=#0040FF]#Improved stock settings for more reliable prints.
#Fixed random reverse priming of extruder.
#Improved priming and stability of dual extruding.[/color]

Version [color=#0000FF]1.7[/color][/quote]

To which version of the program are the settings? I have version 3.0.2 and, unfortunately, do not work properly.[/quote]

The latest, the issue is on your side.


#42

[quote=“jakemog22”][quote=“jkk”][quote=“jakemog22”]So after some time with this software and multiple failed prints i finally found the (almost) perfect settings for this printer.
I just wanted to share my setting if anyone was running into any issues with Simplify3D.

Link is updated!
[color=#FF0000]Enjoy![/color]

[color=#0000FF]Download link:[/color] drive.google.com/drive/u/0/fold … ktvRU92S2s

[color=#FF0000]07-01-2016 New profiles are up! (finally i know) fixes are listed below.[/color]

[color=#0040FF]#Improved stock settings for more reliable prints.
#Fixed random reverse priming of extruder.
#Improved priming and stability of dual extruding.[/color]

Version [color=#0000FF]1.7[/color][/quote]

To which version of the program are the settings? I have version 3.0.2 and, unfortunately, do not work properly.[/quote]

The latest, the issue is on your side.[/quote]

First layer is ok, but the next layers are torn and lack of full in infil on the last layers.


#43

First layer is ok, but the next layers are torn and lack of full in infil on the last layers.[/quote]

Some pics would help.


#44

What exactly was the reason for the random reverse priming?
How did you fix this?

Thanks


#45

Some pics would help.[/quote]

photo:

I tried printed this model:
thingiverse.com/thing:681899

I didn’t change any settings in (single extruder optimized)
Maby problem is in printer speed because print time in Repetier/Cura is about 6h 30min but in Simplify only 4h 20min.